دادگاه مجازی

دادگاه مجازی شما را دستِ پُر وارد دادگاه می‌کند.

دادگاهِ مجازی توسط بنیاد حقوقی وکیل علیمردانی طراحی و توسعه یافته است. مسابقه‌ای (دادگاه) را در نظر بگیرید که بدون تمرین قبلی در آن شرکت کرده‌اید. نتیجه چه خواهد شد:

شانس یا اقبال؟

نه دیگه! قطعا شکست

چرا دادگاه مجازی

حالا دادگاهِ مجازی چیست؟

اگر بخواهیم دادگاه مجازی را با یک مثالِ ساده و بدونِ شاخ و برگِ اضافه توصیف کنیم، به پاراگرافِ زیر خواهیم رسید:

فرض کنید خدایِ نکرده پدرتان فوت کرده است. برادر و خواهری ناتنی دارید که مال و اموال بین شما تقسیم خواهد شد. پدر قبل از فوت می‌گوید که فلان مغازه در فلان تیمچه برای شما خواهد بود. اما برادر ناتنی با جعل سند، این حق را از شما گرفته است. شما موندید و حوضتون و حقی که نمی‌توانید بگیرید.

از طریق معرفی دوستان با وکیلی آشنا شدید که پسرعمه دوستتان هست و معتمد. اما هر کاری می‌کنید، پرونده هیچ پیشرفتی ندارد. دادگاه هر سری موضوعاتی را بیان می‌کند که بررسی آن نیاز به زمان دارد. برادر ناتنی شما هم در حال فروختن اموال و خروج از کشور است.

یا مثال از یک موقعیت دیگر:

تمام شواهد به نفع شماست، اما به‌دلیل استرس بالا در دادگاه نمی‌توانید از حقوق خود دفاع کنید. وکیل تمام تلاشش را کرده، اما به‌دلیل عدم مدیریت هیجانات ممکن است در دادگاه به نفعِ دیگری عمل کنید.

همین که قبل از دادگاه فکر کنید که «ممکنه شکست بخورم و بازی را ببازم، یعنی پنجاه درصد شکست خوردید». اما اگر با تسلط کامل و بدون سوگیری وارد دادگاه شوید، یعنی در برابر هر ادعا و صحبت از سویِ دادگاه، اقدام مناسبی خواهید داشت.

در واقع با دادگاهِ مجازی، اعتمادبه‌نفسِ کافی برای برنده‌شدن خواهید داشت و درکِ بهتری از شرایط خواهید داشت.

 

با دادگاهِ مجازی در محیطِ کنترل‌شده، خط مشی را خواهید داشت که به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده در دادگاه واقعی عمل کنید و در برابر هر عملی، عکس‌العمل مناسبی داشته باشید.

چرا دادگاهِ مجازی

وقتی بدون آگاهی و اطلاعات کافی وارد دادگاهِ واقعی شوید،  با کوچک‌ترین تلنگر در محیط دادگاه از هم گسیخته خواهید شد و واکنش ناخودآگاهی را از خود نشان خواهید داد. اما اگر از محیط دادگاه، آگاهی داشته باشید، این روند آسان‌تر پیش خواهد رفت. در واقع دادگاهِ مجازی از طریق آموزش، تسهیلگر دادگاه واقعی خواهد بود.

اگر در تهران یا مشهد باشید دادگاهِ مجازی به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد. بدین صورت که تمام مراحل واقعی دادگاه اجرا خواهد شد تا شما از مواردی که باید رعایت کنید اطلاع داشته باشید.

اگر در شهرهای دیگر حضور دارید، نگران نباشید.  دادگاه مجازی به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد. بالاخره پیشرفت تکنولوژی وارد جریان حقوق هم شده است.

سیستم ما در دادگاهِ مجازی

  • تعریفِ سناریو
  • مشکوک‌ عمل نکردن
  • بررسی شواهد و نحوۀ ارائۀ استدلال
  • اختصاص وکیل و قاضی به شما برای شبیه‌سازی دادگاهِ واقعی
  • برگزاری دادگاه مجازی به‌مدت یک ساعت
  • آشنایی با انواع دادخواست‌های مرتبط با موضوع پروندۀ خودتان
  • نحوۀ صحبت کردن در دادگاه براساس اصول روان‌شناختی:
  •               حفظ آرامش
  •               مدیریت استرس و اضطراب
  •               زبان بدن
  •               ارائۀ درست شواهد
  •               کنترل خشم
  •               مهارت‌های ارتباطی برای مذاکرۀ موفق
  • اصطلاحات رایج حقوقی در پروندۀ شما (ترکه، تحریر ترکه، مالکیت، جرمِ کلاهبرداری و نه خودِ کلاهبرداری و …)
  • نحوۀ دفاع از حقوق با حضور وکیل یا بدون وکیل
مراحل دادگاه مجازی در بنیاد حقوقی وکیل علیمردانی

نکات کلیدی در دادگاه مجازی:

  • اولین حضور در دادگاه
  • تعویق پرونده به روز دیگر
  • عدم حضور طرفین
  • شوکه‌شدن در دادگاه

فقط وکیل؟ فقط دادگاهِ مجازی؟ یا هر دو

شاید با خودتان بگویید که من وکیل گرفتم تا کارهای مرتبط با پرونده‌ام را انجام دهد، خُب! الان هم باید خودم یاد بگیرم و هم وکیل بگیرم؟ هم باید وقت خودم رو بذارم و هم هزینۀ وکیل رو پرداخت کنم.

پاسخ ما بله خواهد بود. حالا چرا؟

اگر با مراحل و اصطلاحات آشنا نباشید؛ حتی اگر بهترین وکیل را داشته باشید باز هم موفقیتتان در پرونده پایین خواهد بود. اگر اطلاع از جریان پرونده‌ها در پله‌های دادگاه داشته باشید، می‌توانید پیش‌بینی کنید که بدون آگاهی کامل، رها شدن از پله‌های دادگاه آسان نیست.

دادگاه مجازی تمرین نقشی است که مذاکرات داخل دادگاه واقعی را یاد خواهید گرفت. بنابراین در زمان و انرژی شما صرفه‌جویی خواهد شد تا زودتر به نتیجۀ مورد نظر برسید.

هر دادگاهِ مجازی به‌مدت یک جلسه خواهد بود.

تصمیم‌گیری قاضی:

قاضی با توجه به اسناد و مدارک و نحوۀ دفاع وکیل و موکل تصمیم نهایی را خواهد گرفت. حالا شما اگر بگویید نتوانستم مدارک خود را به‌خوبی ارائه کنم یا بهانه‌هایی را بتراشید که باعث شکست شما در پرونده شده است، هیچ فایده‌ای ندارد.

سرعتِ عمل و نحوۀ بیان ادله در دادگاه به اندازه‌ای مهم است که ممکن است سرنوشتِ شما از صد به صفر تبدیل شود. البته این صحبت‌ها با هدف ایجاد ترس در شما بیان نمی‌شود، بلکه برای بیان میزانِ اهمیت نحوۀ حضور شما در دادگاه نوشته شده است. طبق یافته‌های پژوهشی، میزان آمادگی و داشتن تصویر ذهنی از یک موضوع، همیشه میزان موفقیت شما را بالا خواهد برد.

دادگاهِ مجازی در جهان

پژوهش‌های متعددی در زمینه دادگاه مجازی صورت گرفته که یکی از مهم‌ترین آنها برگزاری دادگاه مجازی به‌صورت گیمیفیکیشن بوده که تاثیر مثبت و معنی‌داری روی بهبود یادگیری افراد داشته است.

به‌عنوان مثال موسسۀ iCivics برنامه‌ای را اجرا کرد که افراد در یک محاکمۀ تخیلی با موضوع نقض قرارداد خریدار خودرو و فروشندۀ خودرو شرکت کردند. افراد در این شبیه‌سازی در نقش شاکی، متهم، قاضی و هیات منصفه قرار گرفتند و تمام اصول و قواعد را به‌درستی یاد گرفتند.

همچنین دادگاه THEMIS با عنوان Themis Court Simulations 2022 در ترکیه ایجاد شده است که از طریق همین شبیه‌سازی به اجرای دادگاه مجازی پرداختند. این مجموعه با شعار «میزبان شماییم تا عدالت را با هم تعریف کنیم» به میدان آمده است.

چشم‌انداز ما در دادگاهِ مجازی

ما در دادگاهِ مجازی، وکیل و قاضی مرتبط با پروندۀ شما را داریم و شاکی‌ای که تبدیل به قهرمانِ پروندۀ خودش خواهد شد. صفر تا صد مراحل دادگاه را در کنار شما هستیم تا به نتیجۀ مورد نظرتان برسید.

بنیاد حقوقی وکیل علیمردانی با حضور بهترین وکلا و قضاتِ بازنشسته در خدمت شماست تا مالِک بمانید. در واقع ما تجربۀ سال‌ها تلاش وکلا و قضات را در دادگاه مجازی منتقل خواهیم کرد.

البته که این انتخاب شماست، اما اگر خواستید:

نظر بدهید

× چطوری می‌تونم بهتون کمک کنم؟